Hondenfotografie - HvZ fotografieHondenfotografie

Voor hondenfotografie zijn er wat dingen waar mee rekening moet worden gehouden. De tijd die nodig is om een shoot te doen is vaak langer (1-2 uur) want ik stop met fotograferen als de hond onrustig wordt of er geen zin meer in heeft. Het belang van het dier staat bovenaan, dus geen gestreste dieren. In principe doe ik alleen buitenshoots zodat de honden zich in hun element voelen en wat de mooiste, meest ontspannen foto’s oplevert. Bij de start van de shoot laat ik de hond eerst aan mij en de camera wennen door gewoon zijn/haar ding te laten doen. Op een gegeven moment wordt ik “saai” en gaat de hond vanzelf zijn/haar eigen gang.

Als de hond niet wil meewerken gaat het over, dat betekent dus ook dat er niet gestraft wordt! Ik geloof in het principe van ‘positieve bekrachtiging’. Dit betekent dat er geen gebruik gemaakt wordt van dwang of straf bij ‘ongewenst’ gedrag, maar dat juist ‘gewenst’ gedrag wordt beloond. Een hond die zich op zijn gemak voelt zal ontspannen en mooi op de foto komen te staan. Een groter compliment dan “dat is mijn hond” kun je dan ook niet krijgen als fotograaf.

Wat voor shoots kunnen er allemaal gemaakt worden :

Portret:
we maken een complete buitenreportage van uw vriend, zittend, staand, liggend, spelend, rennend en wat we nog meer kunnen bedenken. Accessoires behoren ook tot de mogelijkheden.

Puppy:
een reportage van uw kleine vriend het best genomen tussen de 7 & 16 weken. Spelend, verkennend, socialiserend en we zullen heel wat aflachen met een kleine makker die eigenlijk niet wil maar toch ook weer wel. Wat een beleving. Iets om rekening mee te houden is dat de pup per keer – 5 min per maand mag spelen. Dus voor een pup van 4 maanden = 20 minuten de maximale speeltijd en moet dan echt weer rusten !

Actie:
Actiefoto’s van uw hond, in het water, op het strand, met een bal/frisbee, u zegt het en ik leg het vast. Geen enkel probleem voor een snelle camera. Voor vele hondenliefhebbers een wens die ik in vervulling laat gaan. Hondenfotografie zoals het bedoelt is !

Love & Life Lifestyle:
Tijdens lifestyle shoot fotografeer ik u met uw partner, kinderen en iedereen die een belangrijk deel is van uw (honden)leven. Een ongedwongen shoot zonder poseren in een ongedwongen sfeer. Naast dat het heel los is zullen we veel lachen. Zo’n shoot is een registratie van uw geluk samen met degene die belangrijk voor u zijn. Een dag uit uw leven waar het geluk en plezier zullen afspatten. Later zult u zeggen: geweldig dit hadden we eerder moeten doen.

Untill we meet again :
Ondanks dat we hopen dat het lang weg blijft weten we allemaal dat we afscheid moeten nemen van ons geliefde huisdier. Het kan komen door ziekte, ouderdom of misschien wel door omstandigheden herplaatst moet worden. De “untill we meet again” fotoshoot geeft u de mogelijkheid een fotoshoot te boeken waarbij de afspraak is dat u bepaalt wanneer u de foto’s wilt uitzoeken en ontvangen. De foto’s worden ge-archiveerd en in een back-up bewaard zodat ze beschikbaar zijn als Wanneer u er klaar voor bent. Het verdriet plaats heeft gemaakt voor “we meet again” en u het een broos plekje heeft kunnen geven, de foto’s uw een glimlach geeft als u aan de mooie momenten terug denkt.

We zullen deze sessie inplannen wanneer dit nodig is maar ik vraag u wel deze vooraf te proberen te plannen zodat we uw geliefde huisdier nog mooi vast kunnen leggen. Natuurlijk, mocht u dat willen, kan ik proberen er ook bij de laatste momenten erbij te zijn. Indien u dit wenstwil ik u vragen contact met mij te leggen en dit niet uit te stellen tot echt het allerlaatste moment.

Tips als voorbereiding op een fotoshoot.

  • Neem iets mee waarmee de hond(en) vertrouwd zijn zoals een speeltje of knuffeltje.
  • Zorg voor een manier om de aandacht van de hond te trekken, mocht deze afgeleid raken tijdens de fotoshoot.
  • Neem wat lekkertjes mee of een speeltje wat de aandacht trekt.
  • Zorg dat de hond voorafgaand aan de fotoshoot netjes geborsteld is; immers heeft een foto van een verzorgde hond altijd een positievere uitstraling en een goed verzorgde hond zit vaak zelf ook lekkerder in zijn vel.
  • En neem vooral uw rust en goede humeur meer, het moet plezier zijn voor beide !

HvZ fotografie neemt alle tijd voor u en uw vriend zodat er prachtige opnames ontstaan, en….. u hoeft echt geen rashond te hebben, alles wat WOEF zegt legt HvZ fotografie graag vast voor u. Hondenfotografie brengt 2 passies samen. Hond en fotografie geweldig toch !

Mijn portfolio heeft natuurlijk een gedeelte hondenfotografie doe ideeën op of informeer naar de mogelijkheden om uw eigen idee uit werken.